Politické základy formovania modernej arabskej spoločnosti vo východnej časti Blízkeho východu (Al-Mašriq) od konca prvej do konca druhej svetovej vojny - Škvrnda, František
Recenzia na publikáciu Karol R. Sorby: Blízky východ v medzinárodnej politike (1918 - 1945). Aktuálnosť problematiky medzivojnovej histórie Blízkeho východu. Publikácia je tiež podnetným príspevkom k formovaniu dejín medzinárodných vzťahov na Slovensku. Informácie o autorovi. Monografia je predovšetkým určená študentom inžinierskeho a doktorandského štúdia na Fakulte medzinárodných vzťahov EU v Bratislave.