Vzdelanostné kritériá znalca z oblasti poisťovníctva vo vybraných krajinách - Littvová, Veronika
Podmienky na získanie statusu znalca vymedzuje Ministerstvo spravodlivosti Slovenskej republiky. Jedna zo základných podmienok pre získanie statusu znalca v podmienkach SR, bez ohľadu na jeho zameranie, je absolvovanie náležitého vzdelania. Vzdelávanie znalca nie je jednorazový proces. Jedná sa o neustále a nikdy nekončiace vzdelávanie. V podmienkach Spojených štátov amerických a Veľkej Británie vzdelanie znalca z oblasti poisťovníctva nepredstavuje kľúčovú požiadavku na výkon tejto činnosti. Základom v týchto krajinách je prax.