Globálna hospodárska kríza a jej vplyv na objem investícií do znalostnej ekonomiky - Kálovec, Marek
Práca je venovaná hodnoteniu priebehu a aktuálneho stavu hospodárskej krízy na globálnej a európskej úrovni a jej dopadu na objem verejných a privátnych zdrojov smerovaných do znalostnej ekonomiky. Cieľom je zhodnotenie vývoja investícií do vzdelania a do oblasti výskumu a vývoja (R&D) v krajinách EÚ, USA a Japonska v poslednej dekáde 21. storočia.