Stratégie a možnosti udržateľnosti priamych zahraničných investícií - Novák, Marcel, 1979-
Priame zahraničné investície sú komplexnou a zároveň kontroverznou témou. Príspevok sa zaoberá otázkou, do akej miery by krajina mala podporovať ich vstup, napr. poskytovaním stimulov a vytváraním vhodného prostredia a do akej miery by ich mala regulovať. Zameriava sa hlavne na podmienky v strednej a východnej Európe a v tranzitívnych ekonomikách.