Alternatívne prístupy k riešeniu problému inflácie - Poláčková, Hana, 1968-
Okrem monetárnej politiky, uplatňovanej centrálnymi bankami s cieľom udržania cenovej stability sa v hospodárskej realite môžeme stretnúť aj s inými prístupmi k riešeniu problému inflácie - alternatívnymi formami výmeny. S rozvojom internetových sietí vznikli nové možnosti komunikácie, ktoré umožňujú lepšie a širšie využitie takýchto foriem výmeny. Alternatívne formy výmeny prispievajú k zlepšeniu kvality života v danom regióne a pri vhodnom využití sú odolné voči inflácii.