Trauma slovenskej zahraničnej politiky - Lőrincz, Július
Na najvyšších miestach zahraničnej politiky sa uvažuje - hoci nesmelo - o tom, že by Slovensko mohlo zobrať do úvahy realitu a uznať nezávislosť Kosova. Bez ohľadu na to, čo si o tom politická elita na Slovensku myslí, kosovská nezávislosť je realitou západného Balkánu. Tento región patrí dlhodobo medzi strategické priority slovenskej zahraničnej politiky.