Spriaznené strany a ich vplyv na účtovnú závierku podľa IFRS - Tumpach, Miloš, 1970-
Zverejňovanie informácií o spriaznených stranách je jedným z kľúčových nástrojov, ktoré môžu používatelia účtovnej závierky využiť pri odhaľovaní neštandardných transakcií, a ktoré majú vplyv na jej obsah. Z hľadiska predpisov IFRS sa touto problematikou zaoberá medzinárodný účtovný štandard IAS 24.