Zranitelnost, povstupní kocovina a role předsednictví Formování národních preferencí nových členských států EU - Haughton, Tim
Hľadanie odpovede na otázky - ako sa formujú európske preferencie členských štátov EÚ, prečo sa štáty usilujú o prehĺbenie integrácie v niektorých politických oblastiach, zatiaľ čo iné štáty sú skeptické. Zameranie sa na tri členské štáty EÚ - Slovensko, Slovinsko a Česko. Preferencie v politke rozširovania Európskej únie. Preferencie v inštitucionálnych otázkach. Preferencie v otázke vstupu do schengenského priestoru a do eurozóny. Efekt predsedníctva. Koncept zraniteľnosti a slabosti.