Objavovanie znalostí v databázach. Úvod do problematiky - Krauspe, Kamil
Proces objavovania znalostí v databázach (KDD - Knowledge discovery in database). Multidisciplinárnosť ako podstatný atribút procesu KDD. Kroky tvoriace proces KDD. Manažérsky pohľad na objavovanie znalostí. Proces KDD - stanovenie úlohy, obstaranie a analýza dát, príprava dát (úprava dát), dolovanie, interpretácia a aplikácia. Typy úloh dolovania. Aplikačné oblasti objavovania znalostí.