Ľudský faktor je tvorcom firemných hodnôt - Hrašková, Dagmar
Ľudský kapitál je jediným zdrojom, ktorého hodnota časom rastie k efektívnosti, a preto je dôležité pochopiť význam riadenia ľudského kapitálu a vidieť ľudí skôr ako zdroj, do ktorého sa investuje, nielen ako nákladovú položku. Manažment ľudského kapitálu by mal byť chápaný ako strategický a premyslený logický prístup k riadeniu ľudí v organizácii, ktorí v nej pracujú a prispievajú k dosahovaniu hospodárskych cieľov.