Hodnotenie krajín Európskej únie - Megyesiová, Silvia, 1969-
Index ľudského rozvoja (HDI - Human development index) - jeden z príkladov využívania agregovaných indikátorov pri hodnotení poradia krajín podľa istého hľadiska. Poradie krajín v rámci OSN a EÚ podľa indexu ľudského rozvoja. Zhluková analýza stavu ekonomík krajín EÚ. Porovnanie krajín EÚ-27 súborom ôsmich ukazovateľov, ktoré popisujú stav ekonomiky krajín EÚ.