Ako sa prezentujú politici na sieťach - Mravčák, Alexander
Slovenskí politici začali využívať služby sociálnych sietí. Je to pre nich spôsob, ako môžu osloviť voličov a pre ľudí zasa možnosť, ako vidieť verejné dianie z uhla, ktorý pred tým nepoznali. Pre politika predstavuje sieť aj riziká. Množstvo ľudí sa k politikovi či politickej strane na internete nepridá zo skutočnej sympatie, ale iba z recesie. Služby sociálnych sietí využívajú zatiaľ najmä členovia koaličných pravicových strán. Internet veľmi pomohol v kampani aj Barackovi Obamovi v r. 2008.