Úrok zatratenia - Pressburg, Adrian Peter
Svetová finančná kríza prinútila odborníkov i laickú verejnosť prehodnocovať povýšenecký postoj k islamskému bankovníctvu. Finančné inštitúcie riadiace sa islamským právnym a morálnym kódexom šaria ostávali zdravé aj počas globálnych turbulencií. Záujem o produkty islamského bankovníctva v Európe stúpa. Úmerne dopytu rastie aj ponuka. Banky s islamskými pravidlami sa nepúšťajú do vysoko rizikových operácií a sú konzervatívnejšie ako západné. Zákaz úroku v islamskom bankovníctve.