Rešpektovanie teórie v praxi dlhodobého finančného rozhodovania podnikov - Kubranová, Magdaléna, 1956-
Strategické myslenie finančného riadenia a formulácii finančného cieľa podnikateľskej činnosti. Podniková sféra a postupy vo finančnom rozhodovaní podniku. Príčiny nedôsledného finančného riadenia podnikov. Empirické poznatky z pozorovania.