Index kvality života a přijímané riziko - Říha, Josef
Proces, ktorého cieľom je optimalizácia rizika, sa nazýva hodnotenie a riadenie rizík. Posudzovanie rizika. Posúdenie prijímaného rizika z hľadiska verejného záujmu. Index kvality života (Life quality index - LQI). Výhrady ku konceptu LQI.