Vytvorenie optimálneho portfólia podľa modelu CAPM - Šturc, Boris, 1961-
Model CAPM vychádza z podmienok dokonalého trhu cenných papierov. Variant modelu, kde je sell short povolený, aby sa mohlo výsledné portfólio dlhopisov porovnať s portfóliom z predchádzajúceho modelu podľa Markowitza. Model CAPM sa opiera aj charakteristiku trhu ako takého, ktorý je reprezentovaný tržným portfóliom. SBI Index je index, ktorý odzrkadľuje vývoj trhu s dlhopismi na SIX Swiss Exchange a poskytuje informácie o makroekonomických ukazovateľoch švajčiarskeho trhu s dlhopismi.