Od čoho závisí úspech manažéra - Oravský, Pavol
Teoretický základ osobnosti manažéra, jeho štruktúra a dynamika, psychologické požiadavky potrebné pre prácu a osobnosť manažéra. Vzťah medzi osobnosťou manažéra a štýlom jeho riadenia. Súbor osobnostných charakteristík, ktoré sú najviac viditeľné v štýle riadenia manažéra v jeho každodennej práci.