Miesto ako jedno z "P" marketingového mixu vo vybraných ekonomických teóriách so zameraním na prepravné náklady - Furdová, Lucia, 1984-
Ucelený pohľad na ponímanie dopravnej vzdialenosti so zreteľom na prepravné náklady a následne alokáciu podniku vo vybraných ekonomických teóriách. Lokalizačné teórie vybraných ekonómov zaoberajúcich sa prepravnými nákladmi. Teória transakčných nákladov a neoklasická teória Kindlebergera.