Vliv krize na znalostní potenciál organizace - Zouharová, Jarmila
Priebeh, spracovanie a vyhodnotenie výsledkov empirického výskumu na tému vplyv krízových procesov na znalostný potenciál organizácie. Hypotézy, ktoré boli overované výskumom: 1. Organizácia sa v kríze snaží ušetriť čo najviac prostriedkov, okrem iného aj prepúšťaním zamestnancov a znižovaním prostriedkov na školenia a získavanie nových znalostí a tým znižuje znalostný potenciál firmy. 2. Prepúšťanie zamestnancov spôsobuje dysfunkciu trhu znalostí. Tieto dysfunkcie limitujú voľný tok znalostí organizácie a ovplyvňujú produktivitu znalostnej práce. 3. Vyššie uvedené faktory negatívne ovplyvňujú výkony organizácie.