Možnosti využitia GLM modelov pri odhade technických rezerv v neživotnom poistení - Fecenko, Jozef
Technické rezervy v neživotnom poistení. Základné princípy stochastického prístupu k odhadu rezerv. Proces odhadu technických rezerv. Definícia zovšeobecnených lineárnych modelov a ich vlastnosti. Maximálne vierohodný odhad. Fisher Scoring. Praktická aplikácia.