Porovnanie slovenskej a českej úpravy prekluzívnej lehoty v daňovom konaní alebo slovenské 5 + 1 verzus české 3 + 0 - Skalická, Hana
Prekluzívna lehota v daňovom konaní je najdôležitejšou lehotou z oblasti správy daní a poplatkov, pretože práve v tejto lehote môže finančný úrad prísť na daňovú kontrolu a vyrubiť daň. Prekluzívnu lehotu je nutné odlišovať od premlčacej lehoty, nakoľko uplynutie prekluzívnej lehoty má celkom iné dôsledky ako uplynutie premlčacej lehoty.