Cesta Austrálie k republike - hľadanie alebo vyjadrenie národnej identity? - Tökölyová, Tatiana
Ústava ako základný zákon definujúci zriadenie a fungovanie štátu. Sporný bod v ústave - postavenie kráľovnej v ústavnom systéme Austrálie. Tradícia republikanizmu v Austrálii. Argumenty "za" a "proti" republikánskemu zriadeniu použité v referendovej kampani. Referendum v roku 1999. Prekvapujúce výsledky.