Austrálie - Indonésie: nelehké sousedství, strategické partnerství - Petrů, Tomáš
Zakorenený syndróm "moslimskej hrozby" v podobe preľudnenej Indonézie, ktorá leží na sever od Austrálie. Rezonancia negatívnych stereotypov v pozadí rozvíjajúcej sa spolupráce, ktorá sa realizuje najmä v oblastiach ako je pašovanie ľudí, boj proti terorizmu, zmierňovanie následkov prírodných katastrof. Indonézia aj ako kľúčový partner Austrálie v rámci jej integračných snáh v ázijskom priestore.