Rastúca dominancia čínskej ekonomiky a zmena rovnováhy medzi regiónmi v kontexte svetového hospodárstva ako východiská strategického partnerstva EÚ a Číny - Repášová, Vladimíra
Rastúce strategické partnerstvo medzi Čínou a Európskou úniou, ktoré predstavuje najmä rozsah ekonomickej spolupráce, avšak aj spoločné intenzívne zapojenie sa do globálneho systému. Význam Číny vo svetovom hospodárstve v spojitosti s EÚ. Novovzniknuté partnerstvo medzi EÚ a Čínou.