Plurilingvizmus a identita - Hrivíková, Tatiana, 1959-
Identita a jazyk úzko súvisia. Každá identita sa prejavuje prostredníctvom jazyka a jazyk formuje identitu. Najmarkantnejšie možno tento vzťah demonštrovať v súvislosti s národnou identitou. No v súčasnosti je vysoko aktuálna otázka vzniku európskej identity a jej vzťahu k plurilingvizmu.