Stochastické lokačné modely - Hollá, Anna
Transformácia jednoduchého skladového deterministického p-medián lokačného modelu na jeho stochastickú verziu. Aj v lokačných modeloch možno úspešne akceptovať pravdepodobnostné prvky, ktoré vyžadujú osobitý prístup. Aplikácia stochastických prvkov vyžaduje transformáciu klasického skladového lokačného modelu na dvojstupňový lokačný program. Možný prístup k transformácii deterministického p-medián problému na stochastickú verziu p-mediánu.