Udržateľný rozvoj v kúpeľníctve - Štefaňák, Peter
Slovenské kúpeľníctvo. I keď pomalším tempom, ale predsa sa úroveň slovenských kúpeľov vyrovnáva európskemu štandardu. Vzhľadom na približovanie a dobiehanie konkurencie je potrebné si uvedomovať princípy udržateľnosti a nepodľahnúť tlaku krátkodobých ekonomických ukazovateľov. Slovenské kúpele majú veľmi kvalitné liečivé zdroje, a preto by nemali prejsť na wellnes služby, ale zachovať si svoj medicínsky charakter a wellnes ponúkať ako doplnkovú službu ako reakciu na nastúpený trend v celosvetovom meradle.