Flexibilita prevádzky a jej vplyv na pridanú hodnotu maloobchodnej prevádzky - Rehák, Róbert, 1984-
Flexibilita je dôležitý faktor pre riadenie distribučných kanálov, obzvlášť v maloobchode a mimoriadne dôležitý faktor v silnom konkurenčnom prostredí maloobchodu. Sledovanie flexibility v maloobchode sa dá považovať za novovznikajúcu oblasť výskumu. Zmeny v organizačných štruktúrach kvôli flexibilite. Sledovanie flexibility s prihliadnutím na konkurenciu. Flexibilitu je významný faktor, ktorý vplýva na chod maloobchodnej prevádzky a na nárast pridanej hodnoty zákazníkom. Oblasti, v ktorých autor považuje zvyšovanie flexibility za dôležité sú distribučné systémy, marketingový informačný systém a personálna politika.