Verejné výdavky na vzdelávanie, zdravotníctvo a výdavky na sociálnu ochranu ako zdroj reprodukcie ľudského kapitálu na Slovensku v porovnaní s vybranými krajinami - Ľapinová, Erika
Dlhodobá vízia slovenskej spoločnosti nasmerovaná k znalostnej ekonomike a spoločnosti, ku kvalite a udržateľnosti života. Komparácia úrovne financovania oblastí vzdelávania, školstva a sociálnej ochrany v krajinách OECD a v jej partnerských krajinách. Spôsoby financovania vkladov do ľudských zdrojov v roku 2006. Porovnanie výkonnosti (HDP/obyv. v PKS), celkovej daňovej kvóty a kvót verejných výdavkov na vybrané oblasti ich použitia v skupinách krajín EÚ 27 a na Slovensku. Usporiadanie krajín OECD a partnerských krajín podľa výdavkov na vzdelávanie v r. 2005. Ukazovatele vynakladania sociálnych výdavkov v roku 2005. Ukazovatele vynakladania výdavkov na zdravotníctvo v roku 2006.