Indikátory lidského rozvoje se zaměřením na chudobu v České republice - Kotýnková, Magdaléna
Úroveň ekonomického a ľudského rozvoja, príjmová nerovnosť a chudoba ako veľmi citlivé a diskutované témy, s ktorými sa zaoberajú medzinárodné organizácie ako Svetová banka a Rozvojový program OSN. Hodnotenie ekonomického rozvoja. Príjmová nerovnosť. Hodnotenie ekonomického a sociálneho rozvoja. Index ľudského rozvoja. Index ľudskej chudoby. Viacnásobný index chudoby. Hodnotenie ekonomického a sociálneho rozvoja v Českej republike. Porovnanie výsledkov indikátorov ľudského rozvoja a viacrozmernej chudoby v krajinách EÚ. Možnosti použitia viacnásobného indexu chudoby v Českej republike.