Ekonomické souvislosti dosaženého vzdělání v ČR a v zahraničí - Šťastnová, Pavlína
Vzdelanostná štruktúra spoločnosti a kvalita ľudských zdrojov. Prezentácia dát OECD, ktoré táto organizácia zverejňuje každý rok v publikácii Education at a glance. Zamestnanosť a nezamestnanosť. Rozdiely v miere nezamestnanosti mužov a žien podľa najvyššieho dosiahnutého vzdelania (2008). Genderové rozdiely - najnižšie v oblasti terciárneho vzdelania. Genderové nerovnosti v príjmoch a príjmových benefitoch plynúcich z dosiahnutého terciárneho vzdelania. Mzdové náklady na pracovníka v súvislosti s dosiahnutým vzdelaním.