Nedostatky a nedokonalosti merania výkonnosti ekonomiky - Lisý, Ján
Základná makroekonomická veličina, ktorá sa používa na meranie výkonnosti ekonomiky, je veličina hrubý domáci produkt. HDP na jedného obyvateľa. Nominálny hrubý domáci produkt. Reálny HDP. Čistý ekonomický blahobyt. Nový makroekonomický ukazovateľ - pravý ekonomický rozvoj (angl. GPI – Genuine pogress idicator). Index ľudského rozvoja - HDI.