Význam merania a možnosti zvyšovania produktivity práce v kontexte hospodárskej prosperity - Lattová, Dorota
Príspevok objasňuje význam merania produktivity práce v kontexte podpory ekonomického rastu a smeruje k vyzdvihnutiu praktických dôkazov pozitívneho vplyvu inovácií na jej zvyšovanie. Cieľom je vytvorenie uceleného obrazu vývoja produktivity práce vo vybraných krajinách sveta s následným zdôraznením úlohy inovácií v službách v procese jej zvyšovania. Vývoj ukazovateľov produktivity práce vo vybraných krajinách od roku 1950 až po súčasnosť.