Priestorová diferenciácia dostupnosti a ohrozenia zdrojov vody v okresoch SR - Hanušin, Ján
Pokus o syntetickú priestorovú identifikáciu a typizáciu antagonistického vzťahu medzi zdrojmi vody a ich znehodnocovaním človekom prostredníctvom nedostatočnej infraštruktúry, či nevhodného narábania s nimi. Metodika je aplikovateľná aj na nižšie jednotky, napr. katastrálne územia obcí, mestských častí a pod.