Synchronizácia ekonomických cyklov v Európskej únii - Novák, Marcel, 1979-
Analýza dopytových a ponukových šokov v eurozóne v období 1993-2009. Index cyklickej zhody. Krížové indexy cyklickej zhody v čase expanzie členských a kandidátskych krajín eurozóny (Hodrick-Prescottov filter). Korelácia dopytových šokov eurozóny v období 1996 – 2009. Krížová korelácia dopytových šokov eurozóny v období 1996-2009 (HP filter, BP filter). Závery z analýzy dopytových a ponukových šokov v eurozóne v období 1993-2009.