Vybrané otázky teórií európskej hospodársko-politickej integrácie - Nahálka, Vladimír
Medzinárodná deľba práce, prehlbujúca sa kooperácia ekonomických subjektov, spolupráca nadnárodných korporácií majú za následok realizáciu európskeho integračného procesu. Pojem integrácia ako integračný proces za účelom presadzovania spoločne vytýčeného cieľa, pričom si jednotlivý účastníci ponechávajú istú mieru suverenity. Stručný prehľad teórie európskej hospodársko – politickej integrácie