Competitiveness of agrarian trade of EU-15 countries in comparison with new EU member states - Svatoš, Miroslav
Článok analyzuje komoditnú štruktúru agrárneho obchodu krajín EÚ. Analýza je založená na hodnotení komparatívnych výhod prostredníctvom modifikovaného Ballasovho indexu. Z výsledkov analýzy sú zreteľné zmeny, ktoré existujú, ak porovnáme komoditnú štruktúru obchodu krajín EÚ-15 a EÚ-12.