Prognóza HDP na obyvateľa SR na základe vektorovo autoregresného modelu - Ďurka, Peter
Tvorba makroekonomického modelu, ktorý je z metodologického hľadiska založený na princípoch vektorovo autoregresných (VAR) modelov a jeho využitie na generovanie prognózy HDP na obyvateľa na obdobie 2010, kvartál 3 až 2011, kvartál 2 použitím premenných domáci dopyt a produktivita práce.