Lisabonská smlouva a její dopady - Rusiňák, Peter, 1985-
Fungovanie Európskej únie od 1. decembra 2009 sa riadi schválenou, právoplatnou Lisabonskou zmluvou, ktorá nahrádza doteraz platné zmluvy. Zahraničná a bezpečnostná politika Európskej únie. Aktuálna situácia.