Ropné šoky - Árendáš, Peter, 1986-
Ropa je jednou z najdôležitejších komodít. Má priamy aj nepriamy vplyv na ceny ostatných komodít, ako aj na ekonomiku ako celok. Tento dopad je obzvlášť citeľný najmä v obdobiach náhlych vzostupov cien ropy, známych ako ropné šoky. Ropné šoky minulosti a súčasnosti.