Teoretické modely pokrízového vývoja sveta - Cséfalvayová, Katarína
Analýza názorov popredných svetových odborníkov (Immanuel Wallerstein, Noah Chomsky, Ulrich Beck, George Friedman) na politické aspekty pokrízového vývoja sveta a nadväzne analýza sociálnych a ekonomických dôsledkov a dopadov krízy.