Viackriteriálna analýza ekonomík krajín Európskej únie - Megyesiová, Silvia, 1969-
Medzinárodné porovnávanie ako jedna z foriem priestorového porovnávania, v rámci ktorého dochádza k reálnemu pohľadu na danú spoločnosť. Analýza agregovaných indikátorov ako vhodná metóda medzinárodného porovnania. Porovnanie krajín Európskej únie podľa ich ekonomického stavu v roku 2008 a tabuľka poradia podľa metód: bodovacia metóda, metóda normovanej premennej, metóda vzdialenosti od fiktívneho objektu, metóda priemeru poradí.