Faktory hospodárskeho rozvoja ekonomík v postkrízovom období - Pavelka, Ľuboš, 1962-
Transformácia ekonomickej krízy do krízy dlhovej. Záchranné balíčky na zmiernenie dopadov svetovej krízy. Deficity štátnych rozpočtov a ich financovanie novými emisiami štátnych dlhopisov. Nízky spotrebiteľský dopyt. Nízka ochota komerčných bánk poskytovať úvery podnikateľom a spotrebiteľom. Požiadavky viacerých krajín eurozóny v r. 2010 smerujúce k zrušeniu alebo zmierneniu maastrichtských kritérií. Kríza dôvery v bankovom sektore.