Využitie reálnych opcií v investičnom rozhodovaní podniku - Belanová, Katarína, 1978-
Turbulenté prostredie globálnej ekonomiky kladie na investičné rozhodovanie v podniku, ako na nástroj budúcich rastových priležitostí, mimoriadne nároky. Rozhodnutia v tejto oblasti majú priamy vplyv na budúcu prosperitu podniku, vytváranie rozvojového potenciálu a tým i na možné zvyšovanie jeho trhovej hodnoty. Môžu však i ohroziť jeho pozíciu na trhu, budúcu výkonnosť, stabilitu a samotnú existenciu podniku. Vyvstáva preto potreba aplikovať v investičnom rozhodovaní reálne opcie.