Jak zeštíhlovat, aniž by organizace utrpěla - Urban, Jan
Dôvodom zoštíhľovania firiem v súčasnosti sú nielen vysoké náklady, ale aj zmeny podnikovej stratégie. Personálna redukcia je bolestná, môže však nielen zlepšiť ekonomickú situáciu podniku, ale aj napraviť nedostatky v jeho organizácii a podporiť rozvoj podnikovej kultúry.