Meranie dopadov kohéznej politiky EÚ na konvergenciu regiónov - Kováč Gerulová, Lukrécia, 1978-
Dopad kohéznej politiky EÚ z pohľadu hlavných teoretických prúdov. Metódy evaluácie dopadu kohéznej politiky EÚ na konvergenciu regiónov. Konvergenčné ekonometrické štúdie. Nepriame metódy merania dopadov na konvergenciu. Problémy hodnotenia dopadov na konvergenciu. Empirický výskum dopadu kohéznej politiky EÚ na konvergenciu. Dôsledky záverov štúdií o regionálnej konvergencii pre kohéznu politiku.