Harmonizácia základu dane a perspektíva malých krajín - Markovič, Peter, 1974-
Nemecko ako rozhodujúci prispievateľ Eurovalu a súčasne garant nápravy všetkého zlého v EMÚ začína opätovne oživovať myšlienku jednotnej daňovej politiky, v prvej fáze úvahami nad harmonizáciou spôsobu stanovenia základu dane. Táto úvaha sa nepáči malým krajinám, ktoré svoju ekonomickú politiku zakladajú na nízkych daňových sadzbách.