Vplyv svetovej finančnej a hospodárskej krízy na Slovenskoa - Tomanovičová, Jana
Svetová finančná a hospodárska kríza preverí stabilitu každého hospodárskeho celku ako na mikroúrovni, tak i na makroúrovni. V súčasnosti sa do popredia dostáva vplyv globalizácie na vývoj jednotlivých krajín pri riešení svetovej finančnej a hospodárskej krízy viac ako kedykoľvek predtým. Vzhľadom na skutočnosť, že Slovensko patrí medzi najviac otvorené ekonomiky spomedzi členských krajín EÚ, je pri vývoji slovenského hospodárstva žiaduce uvažovať aj s hospodárskym resp. menovým vývojom nielen u našich najbližších susedov, ale v celosvetovom meradle. Vplyv týchto skutočností na vývoj slovenského hospodárstva.