História bankovníctva v Slovenskej a Českej republike od roku 1918 - Tkáčová, Daniela, 1954-
Bankovníctvo a mena po 1. svetovej vojne. Vznik, organizácia, úlohy, nástroje menovej politiky Národnej banky Československej. Banková sústava po vzniku Československa. Najväčšie banky na Slovensku - ich podstata a zameranie činnosti. Bankovníctvo v období svetovej hospodárskej krízy (1929). Bankovníctvo v období 2. svetovej vojny. Bankovníctvo v období socializmu 1948-1989. Transformácia bankovníctva 1990-2000. Privatizácia komerčných bánk na Slovensku (od 2001).