Když dva dělají totéž, není to totéž rozdíly v systémech pojištění vkladů ve Spojených státech a v Evropské unii - Tauber, Josef
Americká Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) v porovnaní s európskymi národnými systémami poistenia vkladov. Poistenie vkladov a návrh Európskej komisie. Fond poistenia vkladov (FPV) v Českej republike.